Kommande aktiviteter 2017

 

28 september – 1 oktober Bok & Bibliotek i Göteborg

Föreningen Värmlandslitteratur deltar som vanligt med Värmlandsbokhandeln.

Datum ej fastställt Antagligen november Värmländska bokfestivalen

 

Aktiviteter som redan ägt rum2017

 

8 augusti  

 

Litteraturafton i Östra Ämtervik.

Under Kulturveckan i Sunne deltog föreningen som vanligt tisdagen den 8 augusti med en litteraturkväll i Församlingshemmet i Östra Ämtervik.

 Medverkade gjprde då författarna Berndt och Anita Andersson, Alf Folmer. Berit Juhl,  Lena Sewall, sångerskan Karolina Wallin Agaeus samt pianisten Pelle Östlund.

3 juni Bergslagsresa

Till gruvornas land gick försommarens medlemsresa som Föreningen Värmlandslitteratur anordnade i samarbete med Föreningen Värmländsk Kultur lördagen den 3 juni. På Nordmarks hembygdsgård mötte redaktören för Värmländsk kulturs temanummer om Filipstads bergslag, Jan Kruse, upp och guidade. Där blev det  förmiddagskaffe och vandring i gruvområdet: Resan fortsatte sedan  till Långban där resans deltagare fick lunch och uppleva bruksmiljön innan färden gick vidare till Lesjöfors med dess minnesrika museum.  Reseledare var Olle Österling med flera.

 

14 maj Göran Tunström-dagen

Göran Tunström-dagen firades i Sunne söndagen den 14 maj, kl.12.00, alltså på Görans födelsedag. Då delades årets kulturpris till Göran Tunströms minne ut i Sunne kyrka. Senare denna dag, närmare bestämt 16.00, avslutades ”dagen” med ett program i Sunnes vackra bibliotek. Då framträdde Värmlandsensemblen och Görans son, Linus Tunström, som  läste ur Ökenbrevet. Sunne kommun, kulturenheten, svarade för  programmet.

23 april
  Världsbokdagen

Plats: Karlstads stadsbibliotek

11 mars 12.00 Årsmöte i Herrhagskyrkan, Karlstad

 

Den 11 mars 2017, kl 12.00, var det dags för årsmöte i Herrhagskyrkan i Karlstad. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar bjöd föreningen på kaffe med enkelt tilltugg. Därefter följde utdelning av diplom till formgivarna av årets vackraste värmlandsböcker och av ett diplom, Bibliotekspriset, till det bibliotek, som gjort mest för värmlandslitteraturen under det gångna året. Årsmötet avslutades med att Pär-Yngve Andersson, docent i litteraturvetenskap vid Örebro universitet, som skrivit en bok om Tage Aurell, Röja plats för tystnaden, berättade om de tre värmlandsförfattarna  Aurell, Rosendahl och Rosenberg.

 

20 mars 19.00 Författarkväll hos landshövdingen

 

Författarkväll i residenset var det återigen den 20 mars kl 18.30 då landshövding Kenneth Johansson slog upp portarna till sitt residens.  Lena Sewall, som nyligen utkommit med boken En bit Värmland. intervjuades av författaren och journalisten Gunvor Nyman om sitt liv med mat och böcker. Och landshövdingen bjöd på mingel och förfriskningar!

i sin vackra representationsbostad i Residenset

Sidan uppdaterad 24 mars 2017

 

 

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Årstiderna i värmländsk poesi

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Länkar

Om föreningen

Hänt tidigare

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

Föreningen Värmlandslitteratur
Verkstadsgatan 20
652 19 Karlstad

Telefon: 054-21 38 47

E-post:

varmlandslitteratur@telia.com